Daftar Isi:
  • Abstract: This research tries to optimize the assignment time of the chef’s. An executive chef assigns tasks to his subordinates on each allocation, including the task of cutting meat, cutting vegetables, cutting fruit, making pudding, and making rice. Every chef has different abilities and backgrounds for each task given.We found that some chef’s got task not suitable with their capabilities. It caused lack of time efficiency Limited resources make this business need to require chef’s with fast work capabilities. To solve this problem we recommend implementation of Hungarian algorithm. The results of this study there are two optimal assignment alternatives based on the chef's ability to complete each task. Key words: Hungarian Algorithms, Catering Services, Production Time, Optimization, Task Assignment Abstrak: Penelitian ini mencoba mengoptimalkan waktu penugasan chef. Seorang executive chef memberikan tugas untuk mensubordinasikan setiap pengalokasian tugas, termasuk tugas memotong daging, memotong sayuran, memotong buah, membuat puding, dan membuat nasi. Masalah yang terjadi bahwa beberapa chef memiliki tugas yang tidak sesuai dengan kemampuan mereka. Hal tersebut menyebabkan kurangnya efisiensi waktu. Sumber daya yang terbatas membuat bisnis ini membutuhkan tenaga kerja dengan kemampuan kerja yang cepat. Untuk mengatasi masalah ini, penulis merekomendasikan penerapan algoritma Hungarian. Adapun hasil penelitian setelah menggunakan algoritma Hungarian terdapat dua alternatif penugasan optimal berdasarkan kemampuan masingmasing chef dalam menyelesaikan setiap tugas. Kata kunci: Algoritma Hungarian, Catering, Waktu Produksi, Optimalisasi, Manajemen Tugas