Minhajul Muslim : Konsep Hidup Ideal dalam Islam - AL-JAZA'IRI, Syaikh Abu Bakar Jabir (Darul Haq, 2009)
Buku ini menggambarkan ajaran Islam secara menyeluruh. Hampir semua aspek agama dijelaskan dalam buku ini dengan merujukkannya kepada Al-Qur'an dan Hadits Nabi. Buku ini dikemas secara sistematis dengan gaya bahasa yang menarik dan mudah dipahami