Kapita selekta pendidikan islam : isu-isu kontemporer pendidikan islam dalam bingkai keindonesiaan
Pendidikan islam pada hakikatnya ialah upaya dalam pengubahan sikap dan tingkah laku individu dengan menanamkan ajaran-ajaran agama islam dalam prosesnya agar terbentuk kepribadian yang berakhlak mulia.