Babad Balambangan (1898)
Naskah ini merupakan turunan dari masa Dr.Brandes di KBG (180-an). Berisi Babad Balambangan, Sunan Tawang Alun dan tentag Untung surapati. Awal teks: Wonten carita Babad ing nguni, Panendhak pangeran, bang mWetan Majapahit, kawitane...Akhir teks: Istri kang pan ayu nama Ayu Den Ajeng wawangi arinya lanang paparab, Ranadirja