Serat Kandhaning Ringgit Purwa (jilid I)
Naskah ini merupakan jilid pertama dari lima jilid. Menceritakan silsilah para Nabi dari Nabi Adam sampai Abiyasa diangkat menjadi raja dinegeri Hastinapura. Awal teks : Purwakondha jenenging Jeng Nabi, Nabi Adam jumeneng ing Mekah, ... Akhir teks : Aja kurang ing pandarah den gedhe apuraneki, sang Sakri atur pranata, anuwun kakang dewa ji