Serat Kandhaning Ringgit Purwa (jilid V)
Naskah ini merupakan jilid lima dari lima jilid. Mengisahkan Prabu Anglingdarmo diangkut menjadi raja di Negeri Boja, sedangkan putranya sebagai raja di Negeri Medangkemulan. Awal teks : Sigegen wau dyan putra, kang kocapa wau ingkang negari, ... Akhir teks : Ki Sumbro anon amuwus, inggih paman aprayogi, kawula pan ngampek anak, sun dugi bocah puniki, anggadhahi kawagedan, a-nglangkungi samineki