Deskripsi Kraton Surakarta
Naskah berisi deskripsi Kraton Surakarta oleh R. Atmadikara, seorang abdi dalem pada jaman PB IX. Awal teks : Kinanthi darsaneng kidung, dahat kacaryaning galih, rarenggan jroning kadhatyan, ... Akhir teks : Ngarsaning gedhong salirang, samya winangun ek wesi, papak tri kaki luhurnya,