Babad Dipanegara
Berisi Babad Dipanegara yang dikarang oleh Pangeran Dipanegara sendiri, pada tahun 1832 semasa pembuanganya di Menado. Awal teks: (1)Sun amedhar surasaning ngati,...Akhir teks: Ingaranan kitha inten betengipun,