Mitra wong tani
Berisikan Pranatan nyebar bibit, kesusahan suwargi Raden Haji Muhammad Maesfa-Hoofd, Seorang pengulu Garut, para abdi dalem afdeling Serang. Awal teks : Poenika kinarja goerit, kasmarane ing tjarita, saking asaling wahaene, ngalap saking basa Soenda... Akhir teks : Titimangsa paragat ginending, diang doek jam loro, dinten Senen tanggal patlikoere