Babad Tanah Jawi
Naskah ini merupakan turunan dari masa Dr. Brandes di Bataviaasch Genootschap (1890an) menyalin dari naskah babon yang tidak disebutkan/diketahui. Awal teks : Duk pinurwa sekar Dhandhanggendhis, tabuh nawa ri Buda katampa, ping sangalijur ingkang lek, Rabingulawal tengsu, warsa Ehe ingkang lumaris, madu lan serat babadipun para ratu, kang jemeneng nuswa Jawa, Sinengkalan sirneng nata swareng jalmi, wau ingkang kinandha. Akhir teks : Dangu kendel tan ngadika, dadya para garwa matur wot sari, dhuh kangmas gustiningsun, mila datan ngandika, iya pa kang dadaos darunananipun, baya duk mring kang garwa, dening tan mijil ing galih