Serat centhini kadipaten (1920)
Cerita cuplikan teks Serat Centhini, versi kadipaten, pupuh 342-371. Awal teks: Sirna wujud roro ika, semune wong ahli tokit, ana sejekang patemyan ... Akhir teks: Dhat rasa maksiyatipun, enget duk maksih begeran