Lawruh padhalangan - Cakranagara, RAden Mas Adipati Aria
Menguraikan tentang tatacara membuat wayang kulit, wayang beber, wayang gedhong, dan tatacara untuk melakukan pedahalangan di kraton Surakarta. Awal teks: Carita panggawane wayang waloelang, sarla wiwite ana wayang beber ... Akhir teks: Ngaso sedela ora anak kang anglakono krana oewis kaleboe ing ngelaila para dalang pada mitoedoe ora anak kang wani