Hikayat Maharaja Bikrama Sakti
Menceritakan Ratna Kumala, putri Maharaja Bikrama dari negeri Mihran Langgawi. Awal teks: Alkisah maka inilah suatu hikaat daripada cerita ada seorang raja di negeri Mihran Langgawi bernama Maharaja Bikrama terlalu sakti ... Akhir teks: Tamatlah hal hikayat pada hari ini Ahad jam pukul empat adanya. Tersurat di Betawi, Mahmudin