Babad Dipanegoro /Dipanegoro - Dipanegoro (1860)
Naskah berisi perjuangan pangeran Dipanegoro sampai dengan tertangkapnya hingga ia meninggal di Sulawesi/Menado. Awal teks: Sun amedhar surasaning ati, atem bang pronios, pon kinnya anglipur brangtane, aneng kita menadhu duk, kordi, tan ma koeksi, ngingsih ing thyang ngagung,... Akhir teks: Risampun sanya pinggih lawon kongrepat sedoya, gya kimrash dhewe -dhewe, pan cekrap lepen soka, kanyeng pogarta