Pustakaraja Cakranagaran/ R.Ng. Ranggawarsita - Ranggawarsita, R.Ng (1890)
Kejadian di Kartasura sekitar tahun 1686 Masehi, ketika Kapitan Tak (Francois Tack) meminta buronan Surapati kepada Sunan mangkurat. Awal teks: Kapitan Tak kaliyan Ki Sindure sowan minggah ing sitinggil, sadhateng ing ngarsanipun sang nata....Akhir teks: Tohjaya lajeng radha wahan anglurug tumut Ki patih tuwin tawan Amral