Babad Dipanegara dan Babad nagari purwareja/ Adipati Cakranegara - Cakranagara, Raden Mas Adipati Aria (1843)
Naskah mengisahkan tentang perang Dipanegoro yang berkobar di pulau Jawa. Awal teks: Bismilah kala tinulis warsa alif kang lumampah, jumadilawal sasine,... Akhir teks: Cinekap caritanipun, wusbubar para kumpeni, bupati kondur sedaya mring dalemisa pribadi wus mulih selayanira, tah kari sawiji-wiji