Serat Pranacitra
Naskah ini berisikan kisah percintaan antara Rara mendhut dan Prana , yang akhir cerita keduanya meninggal dunia karena ulah dari Tumenggung Wiraguna. Awal teks: Raras ruming sarkaning raris dhen ta peksa sang ngapus pustaka, atnuteng tyas ngastrining,... Akhir teks: Ingkang akeh ing jaman saiki ngarang laku miwah barakarta,