Pustakaraja Cakranagaran - Ranggawarsita, R.Ng (1890)
Kejadian pada "tahun Candrasangkala" 861 s/d 893, tentang persiapan muksanya Prabu Jayabaya yang diikuti para sahabatnya. Awal teks : Sanng saya sru karunanipun, ing ngriku Dewi Saralangu welas sigra amarperi sarya aangingimur ... Akhir teks : Wonten ingkang angupados kajeng ingkang ageng-ageng, enggahing cariyos