Usana jawa
Teks ini menerangkan tentang keturunan daripada raja Kutawaringin. Awal teks: ....., Sang Arya Pamuwatan sangarnya panjang jiwa, sangarya manguri, ....Akhir teks: ....tan eling ngilinggih kangsa