Paramasastra Jawa (1801)
Naskah ini merupakan ilmu tatabahasa yang dipergunakan dalam belajar bahasa Jawa baik lisan maupun tulisan. Awal teks : Kumpulane pathokaning basa, kang dadi turutaning wong Jawa calathu lan nulis basa Jawa, iku diarani paramasastra Jawa ... Akhir teks : jaran lan napas dadi jaranpas ; panah lan angin dadi panangin