Sejarah kraton tanah Jawi /disalin oleh RP. Suryanagara - Suryanagara, RP (1869)
Berisi 7 teks tentang silsilah, piwulang, dan ilmu bahasa/sastra. Awal teks: Punika sejarah awit kanjeng Nabi Adam, pangiwanipun, menggah pratelanipun ing ngandhap punika...Akhir teks: Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya Mangkunegara ingkang kaping IV, apeputra 18 (wolulas)