Rengganis
Berisi sastra jaman siklus menak. Tokoh utama dari roman ini adalah Dewi Rengganis dan anak dari Wong Agung Jayengrana yang bernama Repatmaja. Awal teks : Pepete tan ingujana, punika rinungrum ngarih-arih, punika kalayen rawuh, sakite putra tawan. Akhir teks : Pinindhah malih pinanah, semekanira kang kei, kebut lampahing sanhata, aniba Dewi Rengganis