Wulang Pakubuwana IX (1930)
Menerangkan ajaran budi pekerti bagi anak cucu, supaya dapat hidup bahagia. Awal teks: Kinanthi amuweng kidung Sri Narendra kang mandiri, Surakarta kaping sanga...Akhir teks: Marang sira ora walangati, iku sira lagi, ngetrapena tamu