Babad Mataram
Menceritakan tentang keadaan kerajaan Majapahit sampai dengan berdirinya kerajaan Mataram. Awal teks: Mugi antuk asihing yang wadi, lan antuka ing supangatira, seng Nabi ingkang kinaot,... Akhir teks: Gigiris dhumateng ing wadya agung, mindhak sumelang ing manah,