Ngingah ulam loh
Naskah ini merupakan petunjuk atau cara beternak ikan dan mafaatnya di pulau Jawa, diantaranya: cara beternak ikan air tawar. Awal teks: Sinten kemawon para tiyang ingkang boten doyan anedha ulam loh anaming inggih boten...akhir teks: Sarehning sampun wonten pitedah utawi pandamelan ingkang prayogi linampahan ing mangke para tiyang jawi