Ringkasan serat menak yasadipuran
Naskah ini diawali dengan cerita nabi Muhammad dengan para sahabatnya yaitu Abubakar, Umar dan Usman. Cerita berakhir dengan pertempuran antara prajurit Jayeng Murti yang dipimpin oleh Lamdahur dengan prajurit Kistaham. Awal teks: Angedalaken ing pamanggih sarta ing pamuji, ing dinten saptu tanggal 1 dulkangidah ... Akhir teks; Jayang murti badhe kundur dhateng Medayin Prabu Sahalsah atur badhongan rupi-rupi layeng sami pradodosan lamdahur