Babad Dipanagara lan Babad nagari Purwareja - Cakranagara, Raden Mas Adipati Aria (1854)
Mengisahkan tentang perang Diponegoro yang berkobar di pulau Jawa tahun 1825-1830. Awal teks: Bismillah kala ditulis, waan arip kang lumampah ... Akhir teks: para kraman sampun guyub, tan wonten kang misahan, kabeh ingkang para santri