Serat gancaripun kapak kedu tanah Jawi
Menceritakan tentang asal-usul atau pun jenis kuda dari daerah Kedu yang sangat terkenal di Pulau Jawa. Awal teks: Ingkang kacariyos salebeting wawengkon Kabupaten Temanggung. Akhir teks: Pamuji kula mugi-mugi bab ngingah kapal turunan nak branahan waw saya majeng, aurit tumpaping tanah jawi mboten sakedik paedahipun