Serat kempalan dongeng (1892)
Naskah ini berisi cerita rakyat, antara lain: Cariyosipun Putra Ratu Ngebesi dan dongeng Jaka Duman. Awal teks: Brama sapun dados peksi 12 iji sami ngebruki brama...Akhir teks: Kocap pekebonan ing tengah Jagaraga dados nagari ageng ingkang dados ratu