Hikayat Pandawa
Berisi cerita wayang, mengisahkan hikayat Pandawa. Awal teks: Alkisah maka tersebutlah perkataan ada suatu cerita orang dahulu kala daripada bahasa Jawa dipindahkan kepada bahasa Melayu ... Akhir teks: Demikianlah yang diceritakan oleh oran yang empunya cerita ini. Maka habis perhentian dahulu