Hikayat Pancalogam (1850)
Awal teks: Alkisah maka tersebut perkataan ada suatu raja pada Bukit Pancalogam bernama Maharaja Wiradanu Giri ... Akhirteks: masing-masing datang menyerahkan dirinya kepada tiga buah negeri itu, demikianlah yang diceritakan oleh.