Masail al-mubtadi
Membahas masalah kewajiban yang dituntut bagi setiap orang mukallaf untuk mengerjakan perintah dan meninggalkan larangan. Awal teks: Itu dan pada i'tikad pun demikian jua, janganlah bertukar-tukar apabila ... Akhir teks: Sial, jika tiada orang kita arta mubah