Sawiji dina, sawiji mangsa : 55 puisi Jawa Dermayu (2020)
Nulis puisi iku pada bae karo nabuh gamelan. Tangan loro kaya nabuh sekabeh gamelan ; saron, bonang, kedemung, gambang, tutukan, kendang, kecrek, gong. Sekabeh unen-unen krasa siji, sekabeh gawe laras sing nyawiji. Dudu sekedar muni anteng, tapi sing penting bisa ngumandan. Dudu sekedar krungu muni, tapi bisa nggrentes ning ati. Puisi duwe arti. Nulis puisi uga kaya wong mancing iwak. Nrima kaanan sing anteng, tungkul, sepi-nganyep. Sing kadohan kadang krungu suwara jejeritan, cecelukan, tetangisan, tetulungan. Tapi, uga bisa genti suwara sesenengan, sesiwoan, sesenggakan, sesindiran. Nalika walesan ketarik, senar dadi kenceng, ana krasa ndredet, pansingan bakal oleih, Puisi bakal dadi.