Pemanggil hujan : kumpulan dongeng anak (CV. Intishar Publishing, 2019)
keluarga beri tikus mempunyai Sepasang anak kembar bernama Popo dan pipi. Walaupun kembar Popo dan pipi mempunyai sifat yang bertolak belakang. Popo sangat Lincah, usil, dan keras kepala, sedangkan Vivi pendiam dan sangat penurut. Keluarga beri tinggal di pinggiran hutan tak jauh dari pemukiman manusia. Hari itu Popo dan pipi sedang bermain petak Umpat di halaman rumah. Tanpa sengaja ia melihat salah satu teman yang sedang memakan roti yang penuh dengan madu. Sangat ingin memakannya. Dia pun mendekat ti temanmu itu. Mohon, rotimu kelihatan enak sekali, di mana kamu membelinya? aku juga ingin membelinya tanya Popo