Kamus bharatayudha (2018)
Naskah berisi teks Kakawin Bharatayuddha, karya Mpu Sedah; teks asli yang berbahasa Jawa Kuno, kemudian oleh R. Ng. Ranggawarsita diartikan kata-kata sulitnya serta diringkas dalam bahasa Jawa moderen. Awal teks naskah ini adalah, Sang Sura mri aywa, nya ring samara hyuni ilangane, kang parangmuka lila kembangura, akar taji nike, swani ngripupja, hning ranan gon. Sang Prabu amrih raharjaning paprangan, karsa anyirnakaken sakathahing mengsah, upami sekar anjrah, ingkang minangka sekaring negarinipun, punika renaning mengsah ingkang pejah, satengahing paprangan.