Pendidikan Agama Islam (Rajawali Pers, 2018)
Buku ini membahas mengenai pengertian agama Islam, hubungan antara manusia dengan agama, hubungan antara manusia dengan alam, dan ruang lingkuo agama. Lebih jauh lagi buku ini mneguraikan secara lebgkap kerangka dasar agama dan ajaean Islam seperti akidah, syariat, akhlak, taqwa dan hubungan antara Islam dan ilmu pengetahuan