Ajar basa jawa : Bahan ajar basa jawa untuk SD/MI kelas VI - Ari Yulianti (Dinas pendidikan, pemuda, & olah raga daerah istimewa Yogyakarta, 2018)
Alhamdulillah, puji syukur panyerat aturaken wonten ngarsanipun Gusti Allah Ingkang Maha Agung sahengga kula sakanca saged ngripta buku basa Jaws Wucalan ?Ajar Basa Jawa? kangge sekolah dasar kelas VI kang kacundhukaken kaliyan Kurikulum 2013. Piwulang basa Jawi punika kalebet muatan lokal ingkang wajib wonten ing Daerah Istimewa Yogyakarta. Pramila kawontenan buku ?Ajar Basa Jawa? punika saged hambiyantu proses pasinaon mliginipun mata pelajaran Basa Jawi. Sinau basa Jawi punika saenipun dipunajaraken saking dini. Bilih basa Jawi menika kedah dipun uri-uri ngantos pungkasaning zaman semanten ugi kagem tiyang ingkang manggen ing Tanah Jawi kedah purun nguri-uri kabudayan Jawi. Kanthi nyerat buku punika, kula sak kanca nuduhaken katresnan marang basa Jawi lumatar buku punika. Pramila kula sak kanca ngajab mugi-mugi lumantar buku Ajar Basa Jawa saged nambahi kaprigelan tumrap para siswa minangka sangu wonten ing madyaning pasrawungan. Ing wasana, dhumateng sedaya panyaruwe ingkang tumuju dhumateng kasaenan tuwin kasampurnaning buku punika, kula tampa kanthi bingahing manah saha ngaturaken agunging panuwun. Mugi-mugi wonten gina paedahipun kagem para ingkang sami hangginakaken.