Para pendekar Rasulullah (Seri Pahlawan Islam 2, 2015)
Buku ini merupakan buku seri pahlawan Islam 2 yang didalamnya berisi biografi sahabat rasulullah yang bernama : Uqbah bin Nafi r.a.(sang panglima penakluk), Musa bin Nushair r.a (Penakluk Andalusia), Zubair bin Awwam r.a. (Sang pembela setia Rasulullah), Asma binti Abu Bakar r.a. (pejuang perempuan & ibu para syuhada), Shuhaib bin Sinan ar-Rumi r.a. (si miskin yang pemberani), Usaid bin Hudhair r.a.(pemimpin terkenal). Mereka mengorbankan kepentingan pribadi demi memperjuangkan agama Allah. Mereka dengan gigih memperoleh cahaya penerangan bagi umat islam setelahnya. Kisah kehidupan mereka ini dijadikan suri tauladan dan inspirasi umat manusia di dunia ini, khususnya umat islam.