Kitab nasha 'ihul 'ibad : kumpulan nasihat untuk para hamba (PT Elek Media Komputindo, 2018)
Isi kitab ini menjawab kebutuhan spiritual sehari-hari seorang muslim. Terdapat 1055 nasihat yang disusun secara numerik dan bersumber dari al-Quran, Hadis, dan ucapan para Sahabat dan ulama salaf. Sekadar contoh nasihat, ada Empat Hal Sedikit yang Terasa Banyak, Lima Masa sebelum Lima Masa, Enam Pemberian Paling Baik, Tujuh Perkara sebagai Sebab-Akibat, Delapan Perkara Baik yang Menjadi Sia-sia, dan lain-lain.