Abdullah bin Abbas : pelajar cilik yang gigih (Sahabat Cilik Rasul, 2017)
bdullah bin Abbas termasuk sahabat cili Nabi Muhammad. Usianya kira-kira tujuh tahun. Ia mendapatkan ilmu agama langsung dari Rasulullah. Semangat dalam menuntut ilmu sangat tinggi. Bagaimana perjuangan Abdullah bin Abbas dalam menuntut ilmu?