Ar-Rubayyi' binti Mu'awwidz : anak perempuan penyambut tamu (Sahabat Cilik Rasul, 2017)
Penduduk Madinah menyambut kedatangan Rasulullah dengan gembira. Ar-Rubayyi' binti Mu'awwidz dan teman-temannya menyambut Nabi Muhammad dengan nyanyian kasidah. Saat itu ia berusia sekita sembilan tahun. Ar-Rubayyi' binti Mu'awwidz merupakan teman cilik kesayangan Rasul. Rasul kagum dengan kemampuan.