Cinta 3 benua : Istanbul, Jakarta, Kairo (Penerbit Matahari, 2016)
Puluhan ribu mil yang dilewati oleh kisah ini tetap terasa amat dekat. Cinta memang tidak diukur oleh satuan mil atau kilometer, sebab demi memeluknya, orang sanggup melakukan perjalanan yang panjang dan tidak masuk akal. Tetapi dari sanalah terbit jutaan energi dan inspirasi. Inilah cerita dari tiga kota di tiga benua. Kairo yang eksotik dan penuh roman, Istanbul yang indah dan melegenda, serta Jakarta kota seribu asa dan impian. Tentang seorang lelaki bernama Faiz, yang berjuang meletakkan cinta pada maqam tertinggi demi menyematkan perempuan di kedudukan paling terhormat. Tentang kapan cinta harus diberi jalannya, kapan mesti di sembunyikan, dan kapan diperjuangkan. Dapatkah Faiz melakukannya??