Ayo, membayar zakat - Syerif Nurhakim (Seri lima rukun Islam, 2017)
Nadia dan Fatur membantu Ibu mengisi bungkusan-bungkusan dengan beras untuk zakat fitrah. Kata Ibu, zakat fitrah itu gunanya untuk membersihkan jiwa kita. Kira-kira bungkusan zakat fitrahnya akan dikasih buat siapa, ya?