Nota betreffende de inlandsce burgers (1826)
1. "Nota betreffende de inlandsche burgers in de Molukken" oleh: Haga, (26.12.1881); 2. "Nota betreffende de inlandsche burgers in de Molukken" oleh R.C. Bakhuizen van den Brink (Maret 1880); lihat juga: Notulen Bataviaasch Genootschap tgl 6 Juni 1882.